MUPácká výzva…po třetí

12. 7. 2021 Autor: Milan Šafr Třetí pokračování MUPácké výzvy se odehrálo před prázdninami. Kromě motivace v podobě vzájemného poměřování v chůzi a běhu se mohli soutěžící těšit opět na zajímavé ceny v podobě triček, mikin MUP a voucherů na sportovní vybavení. MUPácká výzva měla kromě rozměru sportovního také symbolický – měla za úkol připomenout dvacáté výročí od vzniku MUP, které univerzita oslavila v květnu. Ceny tak symbolicky získalo 20 nejaktivnějších (MUPácká mikina) a také ti, kteří byli v soutěžním období v pohybu, dle pravidel soutěže, celkově minimálně 20 hodin (tričko MUP 20 let).

Soutěže, do které se mohli zapojit také absolventi a zaměstnanci univerzity a studenti spřátelených středních škol, se aktivně zúčastnilo 23 žen a 20 mužů, kteří v období od 20. května do 20. června dohromady urazili (chůzí a během) úctyhodných 5095 km. Pro představu tato vzdálenost odpovídá cestě do Bahrainu. Nově vytvořený systém již neobtěžoval soutěžící každodenním odesíláním záznamů aktivit, stačilo se pouze zaregistrovat a následně propojit účet v aplikaci Strava se systémem MUPáckým. Ten aktivitu po jejím ukončení vyhodnotil a dle pravidel ji následně převedl do přehledné grafické tabulky. Nejaktivnějším účastníkem se stal absolvent Tomáš Vranka s neuvěřitelnou měsíční porcí 675 km (507 km běh a 168 km chůze). Mezi ženami dominovala taktéž absolventka Zuzana Černá s 439 km (22 km běh, 417 km chůze).

Zařazena byla opět také video výzva, jejíž vítěz získal chytré hodinky SUUNTO 3 Fitness. Nejlepší video tentokrát vytvořila studentka Eliška Majorová, která zároveň do soutěže přispěla více než 200 kilometry (146 km běh, 63 km chůze).

Slavnostní vyhlášení za účasti vedení univerzity proběhlo, jak už jsme poslední dobou zvyklí, on-line. Kromě nejaktivnějších účastníků bylo vylosováno a oceněno i 5 štastlivců (podmínkou zařazení do slosování bylo nasbírat za měsíc dle pravidel soutěže minimálně 20 km), kteří si odnesli voucher na sportovní vybavení v hodnotě 500 Kč. Vedení Metropolitní univerzity Praha ústy zakladatelky Mgr. Anny Benešové, ředitele Marka Beneše a rektora Michala Klímy postupně ve svých vstupech pozdravilo všechny účastníky a zdůraznilo především prospěšnost akce pořádané v době pandemie, která na více než rok volnočasové sportování ve skupinách nedovolovala.

Všichni společně věříme, že v dalším semestru se budeme již se studenty potkávat při kontaktní prezenční výuce a také na sportovištích při skupinových lekcích. V letních měsících Sportovní klub MUP organizuje pro studenty vícedenní akce v Čechách i zahraničí. Po prázdninách budeme pokračovat také v jednodenních turistických výletech v okolí Prahy. Podrobné informace naleznete na stránce: http://sport.mup.cz

Můžete si přečíst také články o MUPácké výzvě 1MUPácké výzvě 2.