Pedagogové a studenti Metropolitní univerzity Praha se podílejí na celovečerním filmu Zlatý podraz

17. 10. 2018 Autor: Jiří Závozda Očekávaný film režiséra Radima Špačka Zlatý podraz má v kinech premiéru 25. října 2018. Tvůrci filmu už za svou kariéru posbírali přes 30 českých lvů. Na snímku, který má rozpočet 100 milionů korun a je příběhem o lásce, přátelství a naději, se významně podílejí i učitelé, spolupracovníci a studenti MUP. Jiří Závozda z Katedry mediálních studií je autorem námětu a spoluautorem scénáře. Dalším scenáristou je spolupracovník MUP Jakub Bažant. Ve filmu se objeví Kamila Klausová a Jana Tokarská z Katedry mediálních studií (viz foto pod článkem) a studentky MUP v komparzních rolích. Roman Bradáč se studenty natočil Film o filmu, který bude v říjnu čtyřikrát vysílat Česká televize: 1. premiéra na ČT art, 22.10.2018, 21:45.

Film, ve kterém hrají kromě hvězd Aleny Mihulové, Jan Hartla, Stanislava Majera či Ondřeje Malého mladí talentovaní herci Filip Březina, Zdeněk Piškula, Jiří Roskot a Jan Mansfeld, vypráví o osudech mladých mužů, kteří byli u začátku basketbalu v Československu. Museli bojovat nejen proti soupeřům, ale i proti dvěma diktaturám.
Hlavní linii filmu tvoří osudový vztah mezi Frantou (Filip Březina) a tanečnicí Michelle (Patrycja Volny, polská herečka, která se proslavila ve filmu Agnieszky Hollandové Přes kosti mrtvých). Michelle prchla před Stalinem a Hitlerem a odmítá žít v komunistickém Československu. Jak mohla dopadnout velká láska v době, kdy svět oddělovala železná opona?

Zlatý podraz - film o filmu je již nyní ke shlédnutí na webu ČT

KINOBOX.cz: A pak že to nejde - po tomhle českém traileru budete chtít vidět celý film!
"České upoutávky obvykle svým mrtvolným střihem a nulovou atmosféru spíše odrazují od návštěvy kina, než aby lákali. Tvůrci Zlatého podrazu, příběhu o lásce, přátelství a naději, představili teaser trailer, od něhož by se jiní mohli učit."

TOTALFILM.cz: Zlatý podraz odhalil trailer a je ještě lepší než předchozí teaser
"Docela by nás zajímalo, kdo stříhal tvůrcům nového českého filmu Zlatý podraz teaser a trailer. Nejnovější hlavní trailer totiž opět potvrzuje šikovnost autorů těchto upoutávek. Trailer k historickému sportovnímu dramatu servíruje divákovi evidentně technicky dokonale natočené scény i dramatické situace. Gradující rychlý střih dělá z upoutávky jeden z mála českých trailerů, který dovede dokonale nalákat na návštěvu kina."

Zlatý podraz - film o filmu