Zimní turnaje MUP nasadily laťku vysoko

12. 1. 2018 Autor: Milan Šafr Tradiční duo vánočních turnajů „Mikulášská trefa“ (futsal) a „Vánoční smeč“ (tenis) doplnil koncem roku třetí, netypický „zimní“ turnaj, totiž v plážovém volejbalu.

Mikulášská trefa se konala už podeváté, a to v Hale Na Balkáně. Do bojů o prvenství zasáhlo pět týmů tvořených převážně studenty MUP doplněných dvěma týmy z našich spřátelených škol. Prvenství v turnaji si letos po zásluze odnesli borci ze SOŠ Jarov. Dokázali sestavil tým, jenž neměl konkurenci. V zápasech bylo k vidění nespočet zajímavých kombinací a krásných branek. Všichni si jejich oku lahodící hru museli užívat.

Vánoční smeč se konala v blízkosti strašnické univerzitní budovy na tenisových kurtech TJ Solidarita. Svedla dohromady příznivce tenisové čtyřhry. Čtyři příchozí páry poměřili sílu v systému každý s každým na jeden set a o konečné pořadí si to rozdali na základě umístění po těchto odehraných zápasech. Z vítězství v turnaji s nejlepší kvalitou hry od doby, kdy byl poprvé pořádán, se zaslouženě radovali Denisa s Dominikem.

Plážový volejbal není sice typický sport v zimním období, ale, jak se ukázalo, svým pojetím skvěle zapadl do sváteční atmosféry vánočního období. Celým turnajem se nesla velmi přátelská, místy až nesoutěživá, fair-play nálada a milovníci volejbalu na písku si na Gutovce plně užili radosti z této krásné hry a ze společného sportování. Šest párů, krom jednoho smíšených, hrálo „každý s každým“ a po závěrečném součtu bodů a skóre bojovali o konečné pořadí sousedé v tabulce. Vítězství v turnaji si odnesla dvojice vytvořená ze studentů oboru Anglofonní studia – Eliška a Adam. Byla to krásná sportovní tečka za všemi turnaji, které jsme pro studenty uspořádali v roce 2017.

Těšíme se na viděnou v tomto novém roce. Věříme, že vás opět rozhýbeme.