Zimní sportovní turnaje na MUP

9. 1. 2019 Autor: Milan Šafr Sportovně bohatý rok 2018 zakončila na Metropolitní univerzitě Praha sportovní klání v tenise, halové kopané a plážovém volejbale.

Tenisový turnaj proběhl v sobotu 8. 12. na kurtech TJ Solidarita a vítězem se zaslouženě stal student oboru Mezinárodní obchod Dominik Petrlík. Ve své cestě za prvenstvím porazil všechny soupeře a po vítězství v loňských deblových soutěžích ovládl také turnaj jednotlivců. Všichni hráči si perfektně zahráli a poměřili síly s novými protihráči.

Ve středu 12. 12. se v Hale na Balkáně konal již 10. ročník turnaje v kopané Mikulášská trefa. Šest přihlášených týmů bylo rozlosováno do dvou tříčlenných skupin, ze kterých první dva týmy postoupily do semifinálových a následných finálových bojů. Poslední dva týmy ze skupiny si zahrály o konečné páté místo. Turnaj opět ovládl tým fotbalistů ze SOŠ Jarov. I když letos to nebylo už s takovou suverenitou a převahou jako v roce loňském, přesto potřetí za sebou nenašli hráči týmu z Jarova v turnaji přemožitele. A já se ptám: „Dokáže MUP postavit za rok tým, který dokáže turnaj v kopané opanovat“ :-). Ve všech utkáních bylo k vidění mnoho zajímavých akcí a branek. Turnaj se obešel bez zranění a účastníci si užili pohybu a radosti ze hry.

Pomyslnou sportovní tečku za rokem 2018 obstaral v pátek 14. 12. na Gutovce turnaj v plážovém volejbale dvojic. Turnaj byl určen pro pokročilé hráče a předvedené výkony všech hráčů tomu plně odpovídaly. Zkrátka a dobře, na kurtech se bylo na co dívat a bez nadsázky se jednalo o tzv. třešničku na turnajovém dortu. Pět startujících týmů si zahrálo v systému každý s každým. Čtyři nejlepší dvojice následně o postup do finále. Celý turnaj provázely nádherné výměny. Týmy si na krutech sportovně nic nedarovaly a mocně bojovaly o každý bod. Vítězi turnaje se tento rok stali Míša Poláková a Milan Šafr.

Turnajů se mohou zúčastnit studenti, zaměstnanci a absolventi, kteří k nám během semestru chodí sportovat. Účast v semestrálních kroužcích však není podmínkou, stejně tak není nutné, aby celý tým tvořili pouze studenti a absolventi Metropolitní univerzity Praha. Student si může sestavit tým i ze spoluhráčů, kteří u nás nestudují.

Semestrální kroužky po zkouškovém období opět začnou v týdnu od 4. března 2019. Přihlásit se můžete od 7. února 2019 na stránce: sport.mup.cz.

Těšíme se na viděnou. Nebuďte sami, sportujte s námi.