Vánoční výšlap kolem hradu Karlštejn

4. 1. 2023 Autor: Milan Šafr MUPáci zakončili rok 2022 tradičním vánočním pochodem na Karlštejnsku. Tento rok byla na poměry posledních let nezvykle celá cesta pokryta bílou sněhovou peřinou. Tato skutečnost jen umocňovala příjemnou atmosféru času adventu.

Patnáct účastníků vyrazilo v sobotu 17. prosince po 9. hodině ze Zadní Třebaně na prověřenou, nádhernou, více než dvacetikilometrovou trasu Zadní Třebaň – Karlštejn – Svatý Jan pod Skalou – Beroun. První krátkou zastávkou byl krásný betlém ve Třebani. Další hrad Karlštejn, ze kterého skupina pokračovala po červené turistické značce přes Bubovické vodopády, kolem Solvayových lomů, až na vyhlídku nad Svatým Janem pod Skalou. Po nádherných výhledech následoval koordinačně náročný sestup po uklouzaném terénu. Cestu dolů ale všichni bez problémů zvládli a odměnou jim následně byla občerstvovací zastávka v místním útulně vyhřátém hostinci. Tento rok početná skupina, ze které se po cestě navíc nikdo neoddělil, pokračovala po krátkém načerpání sil závěrečným táhlým výstupem k dubu na Herinkách.

Přípitek nad Berounem a skvělý růžový svařák na berounském náměstí zakončil tento předvánoční pochod, který se pomalu, ale jistě, stává na Metropolitní univerzitě Praha tradicí.

Přejeme nejen všem MUPákům hodně zdraví, štěstí a lásky v roce 2023 a těšíme se na viděnou na některé ze sportovně-sociálních akcí, které pro naše studenty s nadšením a radostí pořádáme!