Vánoční sportovní turnaje s MUP

20. 12. 2019 Autor: Milan Šafr To, že Mikuláš tento rok na MUP nenaděloval jen sladkosti, ale také nádherné góly, body a zajímavé sportovní momenty, se dočtete v souhrnné reportáži.

Malá kopaná

Vánoční sportovní turnaje odstartovala (letos přesně na Mikuláše 5. 12. 2019) fotbalová „Mikulášská trefa“. Turnaj opět okořenila účast středoškolských týmů. Na turnaji se představili tradiční účastníci SOŠ Jarov a Gymnázium Českolipská. Poprvé se s námi zapojili také studenti Gymnázia Špitálská. Další dva týmy, Pražský „S“ a Pivoneros – studenti z programu Erasmus, byly složené z mupáků. V turnaji samotném si všech pět přihlášených týmů mezi sebou zahrálo systémem každý s každým. Všichni hráči se snažili v jednotlivých zápasech podat vždy maximální výkon. I proto byla sportovní úroveň turnaje tento rok opravdu vynikající. Po odehrání skupiny vypadl ze hry „nejhorší“ pátý tým (Pivoneros) a zbylé týmy odehrály následně zápasy semifinálové (1. vs. 4. a 2. vs. 3.). Do finále se zaslouženě probojovali hráči SOŠ Jarov a Pražských „S“. V boji o prvenství nakonec měli více sil středoškoláci z Jarova a potřetí za sebou turnaj ovládli. A nakonec trochu statistiky: v turnaji „Mikulášská trefa 2019“ se představilo 48 hráčů, bylo odehrálo 12 utkání (185 minut), ve kterých padlo 64 branek!

Tenisový turnaj

Jediný předvánoční mupácký turnaj, který byl naplánován na víkend, hostily v neděli 8. 12. 2019 tenisové kurty TJ Solidarita. Ve Strašnické hale se v 9:30 odprezentovalo sedm tenistů, a tak se vedení turnaje rozhodlo pro zápasy v singlech. Hráči byli nalosováni do dvou skupin (tří a čtyřčlenná), kde si proti sobě každý s každým zahráli zápas na jeden set. První dva umístění hráči ve skupinách se napříč nimi (1.a vs. 2.b a 1.b vs. 2.a) utkali v semifinále, a jejich vítězové postoupili do finále. Třetí ve skupinách si zahráli o konečné páté místo. Ve finále nakonec obhájce vítězství z turnaje letního Dominik Petrlík nestačil na Petra Ryneše. Všechny zápasy, zejména finálový duel, nabízely zajímavé tenisové výměny a nutno podotknout, že do finále zaslouženě postoupili nejlepší hráči. V tenise se (na rozdíl od týmových sportů) hráč za nic/nikoho neschová a rozhoduje jen jeho dovednost a aktuální psychické rozpoložení. Krátké ohlédnutí za turnajem ještě zakončím otázkou. Sesadí někdo v květnu 2020 Petra z pomyslného MUPáckého tenisového trůnu?

Plážový volejbal

Turnaje v plážovém volejbale se 19. 12. 2019 v areálu Gutovka na (zespodu) vyhřátém písku zúčastnilo 10 hráčů. Čtyři týmy byly smíšené a jeden ryze holčičí. V systému, kde se utkal každý s každým na dva sety do 21 bodů, si na základě konečné tabulky první čtyři týmy zahrály rovnou o první (1. vs. 2.) respektive třetí (3. vs. 4.) místo. Hráči měli v turnaji jen minimální čas na odpočinek, a tak se na konci po vyhlášení výsledků z kurtů doslova „odplazili“. Všichni zúčastnění si na písečných kurtech do sytosti užívali tuhle nádhernou hru, proto informace o vítězích (Míša Poláková, studentka mediálních studií a Milan Šafr, šéf SK MUP) spadá jen do roviny formality. Hlavní účel, tedy radost ze hry, pohybu a společnosti podobně naladěných lidí, byl stoprocentně naplněn. Všichni už teď jistě upínají své myšlenky na květnový turnaj, který se uskuteční opět na vyhřátém písku. Na rozdíl od toho prosincového už bude ovšem rozehřátý energií z opačné strany země J.

Pokud se chcete do turnajů, sportovních aktivit nebo vícedenních akcí, které probíhají v průběhu celého roku 2020, zapojit i vy, sledujte naši nabídku na stránce www.sport.mup.cz a nebo na Facebooku.