Turnaj na pláži

16. 5. 2024 Autor: Milan Šafr Když neděle, tak v pohybu s Metropolitní univerzitou Praha. Ve sportovním centru na Gutovce se sešli milovníci sportu, jehož popularita v Čechách, také zásluhou nedávného úspěchu dua Perušič-Švajner, stále roste. MUPáckého turnaje v beach volejbale dvojic se zúčastnilo pět dvojic. Čtyři smíšené páry (muž, žena) doplnil jeden mužský tým.

V daném počtu bylo časově možné sehrát turnaj tím nespravedlivějším způsobem. Každý z týmů poměřil síly a dovednosti se všemi účastníky v zápasech na dva sety do 21 bodů.

Turnaj nakonec zaslouženě ovládla ryze mužská dvojice s patřičným názvem Par Excellence. Jejich dovednost a zkušenost byla ve všech zápasech jednoznačná a jasně patrná. Boj o druhé místo byl o dost vyrovnanější. Týmy na druhém, třetím a čtvrtém místě Sparta na písku, BAF, neNAHRADITELNÍ na písku sváděli ve společných zápasech nelítostné souboje prakticky o každý míč. Skvělou zkušeností a jistě i motivací do dalšího zlepšování byl turnaj pro poslední dvojici Costa šampioni. Za pár let z nich, za předpokladu společného tréninku, šampióni určitě vyrostou.

Přihlížející a náhodní kolemjdoucí při pohledu na dlouhé náročné výměny, podpořené kvalitním pohybem, doplněným skvělou technickou zdatností týmů, zatajovali dech. Zápasy byly opravdu náročné, a tak nebylo divu, že po odehrání všech utkání byla většina účastníků na pokraji svých mentálních i fyzických sil.

Turnaj byl ukázkou radosti ze hry, fair play a také skvělou možností pro účastníky poznat další hráče na podobné úrovni. Potkávat se na kurtu s kvalitativně podobnými soupeři je totiž pro další rozvoj to nejdůležitější.

Bylo nám ctí a radostí turnaj po roční odmlce opět uspořádat a těšíme se za rok opět na písku!