Tenisový turnaj (nejen) celebrit

10. 6. 2015 Autor: Milan Šafr Květen, to je na MUP období turnajů. K těm tradičním (fotbal, plážový volejbal, golf), které SK MUP organizuje již několik let, přibyl tento rok také turnaj tenisový.

Na základě opětovného zařazení tenisu mezi semestrální kurzy, jsme se s trenérem Alešem Procházkou rozhodli, že tento tréninkový blok zakončíme otevřeným turnajem pro středně pokročilé hráče. Berdych a spol. tedy, i přes velký zájem jejich manažerů své ovečky do turnaje protlačit, měli přístup na turnaj zakázaný.

Kromě účastníků semestrálních kurzů Nicole Kalábové, Jirky Šnejdárka a Filipa Haška se na kurtech TJ Solidarita ukázali také Tereza Šumpíková a bývalý mládežnický talent Lukáš Heřtus. Na divokou kartu startovali také tenisové celebrity Petr Just, Jan Rett a Milan Šafr. Hráči se tradičním losováním z tenisové čepice rozdělili do dvou skupin, ze kterých si první dva zajistili postup do finálové skupiny. Ostatní si to „rozdali jen o konečné 5. – 8. místo. Počet přihlášených hráčů byl ideální, takto si totiž každý na turnaji zahrál 5 setů. Na antukových kurtech jsme nejednou zahlédli výměnu úrovní srovnatelnou s právě probíhajícím Roland Garos. Zájem fanoušků byl obrovský. Nejpočetnější byl fan-club Nicole Kalábové. Někteří fanoušci se už dokonce nevešli do hlediště a museli zápasy sledovat na velkoplošných obrazovkách, které byly umístěny před vchodem na stadion :D. Ředitel Rett rozdával autogramy na kurtu dokonce i mezi jednotlivými gamy (ale to je pravda). Touha po vítězství a hlavně emoční vypětí hráčů bylo hraniční. Všichni hráči chtěli dosáhnout na krásný křišťálový pohár a odnést si kvalitní šampus z východu. Nervozita proto občas svazovala účastníkům nohy a hlavně ruce.

Pro vítězství v prvním ročníku tenisového turnaje si nakonec, po tuhém boji s Nicol Kalábovou, dokráčel Lukáš Heřtus. Ani v „pralesní“ skupině o 5. – 8. místo nikdo nedaroval nikomu nic zadarmo. Vyvrcholením bylo hlavně utkání o páté místo, ve kterém se Petr Just přetahoval s Milanem Šafrem doslova o každý míček.

Musím říci, že tenhle turnaj ve mně zanechal hlavně pocity pohody, uvolnění, radosti ze sportu a společnosti skvělých, příjemných lidí kolem.

Rozhodně máme chuť v turnaji za rok opět pokračovat a proč ne už se zvučnějším názvem O pohár ředitele MUP? Už v září 2015 máme v plánu zorganizovat turnaj ve čtyřhře.