Tenisový turnaj legend

8. 2. 2022 Autor: Milan Šafr V době, kdy u protinožců vrcholil první tenisový grand slam sezony Australian Open finálovým zápasem Nadala s Medveděvem, se na hostivařských kurtech rozběhl neméně zajímavý a kvalitní turnaj dvojic pořádaný Sportovním klubem MUP. Studenty, absolventy a zaměstnance Metropolitní univerzity Praha tentokrát doplnil i host z MATFYZu, který rozhodně nebyl jen do počtu.

Šest přihlášených hráčů bylo rozlosováno do dvou skupin, ve kterých se hráči utkali s každým soupeřem v zápase na jeden set s pravidlem „no add“ (za stavu 40:40 bez výhody = vítěz míčku získává rovnou hru – game). První dva hráči si „křížem“ (první s druhým) zahráli semifinálové zápasy, ze kterých vzešli dvojice pro zápas o třetí místo a finále.

Do nejočekávanějšího tenisového zápasu letošní sezony nakonec zaslouženě postoupili student programu Veřejné správa Jonáš Metlička a Matfyzák František Szczepanik. Finálový zápas byl skutečným vrcholem turnaje, soupeři si nedarovali zadarmo jediný bodík. Jonáš nakonec zúročil své hráčské zkušenosti a zaslouženě se radoval ze zisku prvenství. Vítězstvím tak přerušil více než dvouleté kralování absolventa Dominika Petrlíka, který se z pracovních důvodů nemohl v daném termínu zúčastnit.

Všichni hráči si v nadstandardně vyhřáté nafukovací hale užívali této skvělé kreativní hry a, přesto že se hrálo o hodně, rovněž uvolněné atmosféry. Pořadatel kvitoval také fakt, že legenda MUPáckého turnaje Petr Just v zápase o páté místo konečně udolal předsedu Sportovního klubu Milana Šafra, který ihned po zápase nabídl prezidiu klubu rezignaci na svou funkci.

Tak jako vždy se ale tenisté na kurtech hlavně skvěle bavili. Zároveň mohli poznat případné další sparingpartnery, se kterými si mohou v průběhu jara zlepšovat svůj tenisový „handicap“ tak, aby byli na druhý vrchol sezony, květnový MUPácký antukový turnaj, dobře připraveni.