Sportovci MUP vybojovali na Českých akademických hrách dvě medaile

15. 10. 2015 Autor: Milan Šafr 14. ročník Českých akademických her se konal tento rok v Olomouci trochu netradičně až v září. Metropolitní univerzita Praha měla opět zastoupení ve sportovních soutěžích jednotlivců. Ve stolním tenise naši univerzitu reprezentovali Aneta Sedloňová s Jakubem Mejzlíkem a v plavání s ploutvemi se představil Lukáš Silný.

Aneta Sedloňová dokázala vybojovat v silně obsazené ženské kategorii ve dvouhře 5. místo. Ve čtyřhře pak společně s Janou Schneiderovou z Lékařské fakulty v Plzni získala výborné 3. místo! Skvěle si v boji se soupeři a vodní hladinou vedl také Lukáš Silný v plavání s ploutvemi. Lukáš, který se specializuje hlavně na orientační potápění, se neztratil ani v bazénu proti velmi těžké konkurenci. V disciplínách 50 m PP (s výjimkou 15metrového pásma musí být část těla či výstroje nad hladinou) a 50 m RP (plave se bez přístroje i bez dýchací trubice na jeden nádech) získal shodně 5. místo. V disciplíně 200 m PP vybojoval bronzovou medaili!

Tři účastníci Metropolitní univerzity Praha, tři 5. místa a dvě bronzové medaile – to je jistě skvělá vizitka. V celkovém bodování stačilo nakonec 11 získaných bodů na skvělé celkové 13.–14. místo při účasti 48 vysokých škol.

Výsledky

Studenti, kteří vynikají v některém ze sportů a chtějí reprezentovat MUP na akademických soutěžích, se mohou ozvat na e-mail: sport@mup.cz

Rozhovory s účastníky

Lukáš Silný

Student 2. ročníku, obor Humanitní studia

Plavání s ploutvemi disciplíny:
50 m PP – 5. místo
50 m RP – 5. místo
200 m PP – 3. místo

Jak hodnotíte letošní ČAH?

Z mého pohledu byly závody povedené. Jednotlivých disciplín se zúčastnili i reprezentanti ČR, takže konkurence byla veliká. Proto považuji dvě pátá a jedno třetí místo za dobrý výsledek.

Jak na vás působila atmosféra v Olomouci?

Atmosféra na závodech byla poněkud komorní, zřejmě za to mohlo pozdní konání ploutvového plavání. Doprovodné akce byly ovšem vydařené, takže atmosféru hodnotím velice pozitivně.

Co pro vás znamená sport, jaké máte cíle a ambice?

Sport pro mě znamená hodně, ať už na vrcholové, či amatérské úrovni. Mým cílem je naplno prorazit v seniorské reprezentaci v orientačním potápění a získat nějakou medaili na MS nebo ME. V ploutvovém plavání bych si chtěl vylepšit své osobní rekordy. Na amatérské úrovni se chci sportem hlavně bavit.

Proč jste si zvolili pro studium právě MUP?

MUP mě zaujala zejména díky akademikům, kteří zde vyučují v oboru, který mne zajímá, to znamená historie a politologie. Ve výběru jsem měl okamžitě jasno.

Aneta Sedloňová

Studentka 1. ročníku, obor Mezinárodní vztahy a evropská studia v Hradci Králové 

Stolní tenis:
dvouhra – 5. místo 
čtyřhra – 3. místo

Jak hodnotíte letošní ČAH, jak na vás působila atmosféra v Olomouci?

Z celkového hlediska byly Akademické hry celkem dobré, jelikož v mém sportu byla vysoká úroveň hráčů. Pouze organizace nebyla zrovna nejlepší a také byly zmatky ohledně ubytování

Co pro vás znamená sport, jaké máte cíle a ambice?

Stolnímu tenisu se věnuji již 10 let a letošní sezonu budu hrát 1. ligu, což pro mě znamená další velký krok v tomto sportu.

Proč jste si zvolili pro studium právě MUP?

MUP jsem si zvolila, jelikož jsem měla zájem o studium Mezinárodních vztahů a také proto, že univerzita má dobrou úroveň.