Sportování na MUP v době koronavirové

6. 7. 2020 Autor: Milan Šafr Všude přítomná pandemie sice sportování na Metropolitní univerzitě na nějakou dobu zastavila, nicméně již od poloviny května mohli studenti opět využívat venkovní cvičení (kruhový trénink a powerjoga) v Malešickém parku, respektive na venkovním hřišti Základní školy V Rybníčkách. Probíhaly také hodiny Badmintonu v Aréně na Skalce a fotbalu na Gutovce.

Sportovní klub MUP lákal studenty také na jednodenní víkendové výlety v okolí Prahy. Účastníci měli možnost pokochat se krásami krajiny na Křivoklátsku, projít se společně s oddílem bez bariér Ladovým krajem (viz článek Václava Uhra), anebo vyrazit Svatojánskou stezkou kaňonem Vltavy ze Štěchovic přes „autoturisty“ přeplněnou a poslední dobou hojně vyhledávanou vyhlídku Máj. Na všech výletech panovala příjemná a pohodová atmosféra. Zúčastnění si užívali nejen krás okolní přírody, ale při nenáročném pohybu si také vyčistili hlavu rozborem svých radostí i strastí se spolupochodujícími souputníky. Takže dalo by se říci – terapie pohybem v přírodě za účasti skupinové komunikace.

Letní Mupácké turnaje

Ve sportovním kalendáři nemohly chybět ani tradiční turnaje.

Tenisový turnaj dvojic proběhl v neděli 28. května na kurtech v Hostivaři. Šest účastníků si v parném letním počasí zahrálo proti každému ze soupeřů utkání na jeden set. Hráči byli vesměs výkonnostně vyrovnaní a zápasy díky tomu měly ten správný náboj. Nad ostatní vyčníval pouze absolvent Metropolitní univerzity Praha Dominik Petrlík, který nenašel v žádném ze zápasů přemožitele a zaslouženě si odnesl pohár pro vítěze. Turnaje se opět zúčastnila také pedagogická a tenisová ikona MUP Petr Just. Všichni hráči byli spokojeni se svou herní vytížeností, někteří i se svými výkony a kromě hodnotných cen si z turnaje odnesli také řádně unavená těla. Hlavním benefitem pro všechny zúčastněné však byl dobrý pocit z příjemně stráveného času ve skupině sportovců - tenistů. Prostě neděle, jak má být!

Na písku ve sportovním centru Gutovka se v pátek 3. června odehrál další díl turnaje v plážovém volejbale. Těsně před zahájením turnaje se kvůli zranění a pracovním povinnostem odhlásily dva týmy, nicméně ani tento moment neubral na kvalitě předvedených výkonů a spokojenosti účastníků. Čtyři týmy se v systému každý s každým utkaly v zápasech na dva sety do 21 bodů. Po odehrání všech zápasů si dle výsledné tabulky zahrály první dva týmy finále a zbylé dva zápas o třetí místo. Turnaj opanovala dvojice složená ze studentky Elišky Tietzové a absolventa Martina Meda. Nutno podotknout, že všechny 4 týmy byly výkonnostně velmi vyrovnané a zápasy rozhodovaly maličkosti. Takže z vítězství se mohl klidně radovat tým, který skončil poslední. Tak už to ale ve sportu a v životě bývá, někdo prostě prohrát (vyhrát) musí. Jedno z mnoha sportovních přísloví říká: odveta je na celém světě. Takže za rok dámy a páni volejbalisti.

Sportovní klub MUP nezahálí ani v letních měsících a připravil pro studenty širokou nabídku vícedenních akcí:

Červenec: 
Letní akce v Jizerských horách (16. – 19. 7.)
Splouvání Jizery (23. – 27. 7.)

Srpen: 
Z Pošumaví na Šumavu pěšky (13. – 17. 8.)

Září:
Turistika v rakouských Dolomitech (9. – 13. 9.)

Pokud v těchto termínech ještě nemáte žádné plány, přidejte se k nám a poznejte zajímavá místa a nové sportovně založené kamarády. Podrobnosti a přihlášení najdete na stránkách: sport.mup.cz.

Krásné léto!