Seznamovací akce 2021

13. 11. 2021 Autor: redakce Ten, kdo chtěl poznat blíž své (nové) spolužáky a zároveň si užít prodlouženého víkendu na horách, si rozhodně nenechal ujít MUPáckou seznamovací akci 2021, která byla již devátým pokračováním. V roce 2020 uspořádání této tradiční akce nebylo z důvodu koronavirových opatření možné, a tak se té letošní zúčastnilo také mnoho studentů druhých ročníků. A i díky tomu MUPáci zaplnili penzion Artur „až po střechu“ rekordním počtem 72 účastníků.

Počasí se organizátorům tentokrát nepovedlo objednat úplně dokonale, a tak musela být část pátečního programu přesunuta do vnitřních prostor, to však na kvalitě připravených teambuldingových her zhola nic neubralo. Ti otužilejší pak vyrazili plnit úkoly ven do lesa. V sobotu déšť konečně ustal, a tak si studenti mohli po skupinách užít vysoké lanové překážky a vyjet na koloběžkách porozhlédnout se po nádherném okolí Jizerských hor.

Po večerech se studenti scházeli ve společenské místnosti, kde vesele konverzovali a zapojovali se do všemožných her a soutěží. Zájemci si mohli vyzkoušet mimo jiné i hru MUPqvíz, aneb co všechno víš o naší univerzitě. Když k tomu všemu přičteme ještě náročná večerní poznávací shromáždění na pokojích, je jasné, že na nudu na této akci opravdu nebyl čas. Při tomto počtu účastníků nebylo možné důkladně poznat všechny studenty. Řada z nich tak mohla odjíždět s pocitem, že se s některými účastníky nezná, ba dokonce za celé tři dny s nimi neprohodila ani slovo. Nicméně je zřejmé, že akce na 100% splnila svůj účel a pomohla studentům navázat nové kontakty, poznat spolužáky neformálně, prostě jinak. Doufáme, že některým se podařilo najít přátele, kteří je budou provázet celým studiem, nebo ještě lépe po celý život.

Těšíme se na jubilejní desátý „MUPácký seznamovák, který, doufejme, proběhne v roce 2022.