Serre Chevalier – skvělá volba pro zimní radovánky

30. 3. 2018 Autor: Milan Šafr Lyžování na čerstvě zasněžených sjezdovkách bez přítomnosti umělého sněhu, perfektní počasí, pohodová atmosféra a spousta legrace. Tak vypadal v pořadí devátý výjezd studentů a absolventů MUP na zahraniční lyžařskou akci.

Po dlouhých osmi letech padlo, i přes velkou vzdálenost (1 100 km od Prahy), rozhodnutí opět vyjet „zkontrolovat“ alpské sjezdovky ve slunné Francii. Naším cílem se stalo věhlasné středisko Serre Chevalier, útočištěm pro 6denní lyžovačku pak bylo městečko Chantemerle. Odtud každé ráno vyrážela skupina 11 lyžařů a 4 snowboardistů lanovkou brázdit sjezdovky ve výšce okolo 2 500 metrů s celkovou délkou 250 kilometrů. Součástí tohoto bohatého terénu bylo také několik skicrossových drah a vytuněný ski-park.

Sněhové podmínky byly opravdu jedinečné a účastníci si lyžovačku za stálého dohledu horského sluníčka náležitě užívali. Večer se vraceli do svých pokojů řádně vylyžovaní a spokojeně unavení. Večery skupina trávila většinou odpočinkem a pravidelným setkáváním ve společenské místnosti. Prostě další povedená akce, jejíž hlavní smysl, kromě poznávání nových krajin a sportovního vyžití, tkví v neformálním kontaktu studentů napříč obory a vytváření nových přátelství.

Děkujeme Jirkovi Šnejdárkovi, našemu absolventovi Mediálních studií, za poskytnutí svého skvělého videosestřihu z akce: