Půlmaratonci MUP v popředí týmové soutěže

18. 4. 2018 Autor: Milan Šafr Mezi 11 668 účastníky dvacátého ročníku Sportisimo 1/2Maratonu Praha ani tentokrát nechyběli běžci reprezentující Metropolitní univerzitu Praha. Laura Springmann, studující u nás tento semestr v programu Erasmus, Martin Simon, osvědčený borec, student magisterského oboru na středisku MUP v Hradci Králové, a zaměstnanci Jan Hájek, který je zároveň bývalým studentem, s Milanem Šafrem vytvořili pro tento rok tým, který skrytě doufal v umístění na předních příčkách v soutěži týmů. Že to nebyly úplně nemožné představy, potvrdili běžci 7. dubna na trati dlouhé 21,0975 km.

O konečném pořadí v týmové soutěži letos rozhodoval součet dosažených oficiálních časů tří nejlepších běžců z týmu. Tento fakt nás tak trochu zachránil, vzhledem ke zdravotním problémům Laury. Ta si hned v úvodních metrech závodu přivodila zranění, které jí téměř nedovolilo závod dokončit. Přestože byla Laura na trati ošetřována, závod nevzdala a dokončila. Za to sklidila uznání všech členů týmu a také zasloužený aplaus davu přihlížejících diváků. Ti jako obvykle hnali svou energií, pokřiky a transparenty všechny běžce do cíle na náměstí Jana Palacha.

Mužské trio Martin, Honza a Milan letos zaběhlo trať ve velice pěkných časech a konečný výsledek stačil na celkové 12. místo ze 145 startujících týmů, což je velmi krásný týmový úspěch.

Zkrátka a dobře Metropolitní univerzita Praha byla opět vidět. Věříme, že tomu tak bude i v dalších letech. Zájemci o běhání se mohou v září 2018 v rámci týmu MUP zdarma účastnit 10kilometrového běhu z Běchovic do Prahy. Rádi ve svých řadách přivítáme další studenty-běžce.