Probíhá zápis do sportovních kurzů

12. 2. 2015 Autor: redakce Tradiční semestrální sportování Metropolitní univerzity Praha začíná v posledním únorovém týdnu.

Zájemci o pohyb pod vedením oblíbených instruktorů se už nyní mohou zapisovat na stránce www.sport.mup.cz. Jaké kurzy pro tento semestr Sportovní klub MUP připravil, upřesnil jeho vedoucí Milan Šafr: „Nabídka je opět pestrá. Podobně jako v minulých letech si zájemci mohou vyzkoušet bodystyling, powerjógu nebo oblíbený kruhový trénink. Pro ty, kteří preferují kolektivní sporty tady máme florbal, malou kopanou, plážový volejbal  a basketbal. Dále nabízíme kurzy thajského boxu, golfu, bosy, lezení a stále oblíbenější ho pole dance.“

Pro letní semestr mají sporťáci v nabídce i několik novinek: „Dance bosu workout  je hodina cvičení pro zpevnění celého těla s použitím Bosu balance traineru,“ uvedl Milan Šafr. „Jednotka je rozdělená do dvou částí. První se pomocí jednoduchých tanečních choreografií zaměřuje především na aerobní cardio cvičení. To pomáhá spalování. Ve druhé polovině následují posilovací cviky se zaměřením na partie břicha, hýždí, nohou a rukou.“ Dalšími novinkami je kurz twerku a tenisu. Sportuje se většinou v tělocvičně ve Strašnicích. Příznivci fotbalu a plážového volejbalu  se scházejí ve sportovním Centru Gutovka. Golfové lekce se odehrávají tradičně v Erpet golfcentru na Smíchově a kurzy  pole dance v Moschna dance centru ve Školské ulici. „Tradičně velký zájem bývá o thajský box, bodystyling a kruhové tréninky. V zimním semestru pak u studentů nejvíce letěly kurzy Pole dance, tedy sportovní tanec u tyče. Počet míst je omezený a tak bych zájemcům doporučil příliš neváhat,“ říká zkušený trenér Milan Šafr. Nabídka platí pro všechny studenty a absolventy Metropolitní univerzity Praha. Zapojit se mohou i zaměstnanci.

Sportovní klub Metropolitní univerzity Praha, který vznikl v roce 2006, se zaměřuje na využití volného času studentů MUP. Do sportovních aktivit se mohou zapojit i studenti s tělesným postižením. Sportovní kurzy si účastníci hradí. Kromě semestrálních kurzů klub pořádá i turnaje a zajišťuje účast na dalších sportovních akcích. Nově spolupracuje s fitness centrem World Class, které  studentům MUP nabízí  členství za velmi výhodnou cenu. V nejbližší době zaujme nabídka možnosti lyžování na 300 km sjezdových tratích ve francouzském středisku Tignes/Val-d'Isère. Více informací najdete na www.sport.mup.cz či se ptejte na sport@mup.cz.