Oddíl Školy bez bariér: Přátelský turnaj v Boccie

14. 2. 2018 Autoři: Václav Uher, Milan Šafr Nový oddíl Školy bez bariér ve spolupráci s Centrem Paraple zorganizoval první ročník přátelského turnaje v Boccie (pétanque pro lidi s tělesným postižením), který proběhl v sobotu 10. 2. 2018 v prostorách pražského Centra Paraple.

Utkaly se týmy studentů, absolventů a přátel Školy bez bariér a klienti Centra Paraple, kteří právě v těchto dnech v Centru Paraple rehabilitují. Připraveny byly přátelské zápasy i turnaj jednotlivců. Týmy odehrály pět utkání s výsledky 4:1, 3:4, 4:3, 5:1 a 1:5. Vítězem v zápasech týmů se tedy v poměru 3:2 stal tým Oddíl bez bariér Metropolitní univerzity Praha.

Herní systém turnaje jednotlivců určil los rozdělující hráče týmů do dvojic, které se utkaly ve vzájemných utkáních. Vítězové těchto zápasů postoupili do závěrečných semifinálových a finálových střetů, které určily konečné pořadí. Na třetím a prvním místě se umístili klienti Centra Paraple. Za Oddíl bez bariér si nejlépe vedla Jitka Kodadová, která v turnaji získala diplom za druhé místo. Všichni účastníci obdrželi od Metropolitní univerzity příjemné ocenění. Turnaj proběhl v pohodovém duchu, jak ostatně dokazují fotografie z akce. Jsme moc rádi, že se turnaje zúčastnil velký počet hráčů a těšíme se na další společná klání. V roce 2018 pro naše členy chystáme další zajímavé aktivity na míru ušité pro sportovce s handicapem. Děkujeme Centru Paraple za spolupráci a těšíme se na příště!

Jednalo se o první oficiální sportovní akci nově vzniklého Oddílu bez bariér. Chceme v podobných sportovně kulturních aktivitách pokračovat i nadále. Těšíme se, že na nich poznáme i další současné studenty a absolventy naší univerzity.