Návrat do Itálie – zahraniční lyžařská akce MUP 2019

5. 4. 2019 Autor: Milan Šafr Po loňské návštěvě Francie se Sportovní klub MUP opět podíval v rámci každoročního lyžařského pobytu do Itálie, do střediska, nám už velmi dobře známého, Passo Tonale. V historii našich lyžařských kurzů se jednalo o již třetí návštěvu tohoto střediska, ale pro mnohé z nás to byla teprve zkušenost první.

Z Prahy jsme vyráželi v dobré náladě, která po celou dobu pobytu nikoho neopustila. Někteří se první lyžařský den lekli, že je středisko moc malé, ale když nás pravidelný návštěvník Passa Tonale Leoš provedl celým střediskem a ukázal nám i ty nejvzdálenější a přitom tak krásné sjezdovky, o kterých ví jen málokdo a na rozdíl od hlavní části střediska na nich nepotkáte ani živáčka, byli už s výběrem místa konání všichni spokojeni. Velmi nám přálo i počasí – čekalo nás šestidenní opalování s panoramatickými výhledy a jednou nám přes noc i „přisněžilo“, abychom ráno mohli lyžovat na tom nejkvalitnějším přírodním sněhu.  

Protože se zde, ostatně jako obvykle, sešla dobrá parta, večery jsme trávili povětšinou společně. Hodováním v pizzerii nebo hraním společenských her a klábosením při koštování kvality místního piva nebo vína ve společenské místnosti. Někteří otestovali i kvalitu italských nočních barů a jejich Happy Hours. Ráno však většinou všichni stáli na svahu, připraveni na další lyžovačku v ideálních podmínkách. Poslední den většina z nás opouštěla místo s myšlenkou, že bychom si pobyt klidně ještě o chvilku prodloužili a že už se těšíme, kam nás Sportovní klub vyveze na hory příště.

Lyžařské akce v zahraničí jsou studenty pravidelně nejvíce vyhledávány především kvůli ideálním lyžařským podmínkám, příznivému počasí, ale i ceně, za kterou je studentům nabízíme. Budeme rádi, když se za rok do naší lyžařské party přidají další zájemci z řad studentů Metropolitní univerzity Praha. Podmínkou je včasná registrace již v průběhu měsíce října na stránce  http://sport.mup.cz.

Takže lyžařky a lyžaři, sledujte naše stránky a za rok vyjeďte s námi!

Minulá návštěva této naší oblíbené destinace je popsána v článku Lyžování s MUP – asijský student poprvé na lyžích.