MUPácký turnajový víkend

30. 6. 2022 Autor: Milan Šafr Červnové MUPácké turnaje v TENISE a plážovém VOLEJBALE proběhly za tropických letních teplot. Ty na slunci atakovaly dokonce 40stupňovou hranici. Organizátor začátky turnajů pružně posunul na dřívější ranní časy. Kolem poledního už se totiž na přímém slunci nedalo ani posedávat na tož vyvíjet jakoukoliv pohybovou činnost (vyjma plavání????).
GRATULUJEME nejen vítězům, ale VŠEM, kteří o tomto víkendu na rozpálených antukových, respektive písečných kurtech vůbec sportovali.

V sobotu (18.6.) rozehrálo na kurtech v Hostivaři své zápasy nakonec jen 5 hráčů (ze 7 přihlášených) systémem každý s každým na jeden set bez výhod („no add“). Vítězem se následně stal hráč s nevíce nasbíranými body. Na kurtech jasně dominoval student oboru MVES, momentálně také soutěžní hráč, Jonáš Metlička. Výkonnost ostatních hráčů byla vyrovnaná, v jejich společných zápasech rozhodovali detaily. Nejlepší aktuální formu spojenou s pevnými nervy v koncovkách setů prokázal v pořadí druhý Martin Bašta. Turnaje se zúčastnil také kvestor Metropolitní univerzity Praha Jan Rett a tradiční účastník MUPáckých tenisových klání, ikona školy Petr Just. O den později, kdy ručička teploměru vystoupala pocitově ještě o několik stupňů více, rozehrály ve Sportovním centru na Gutovce turnaj v plážovém volejbale nakonec čtyři týmy. Hrálo se systémem každý s každým na dva sety do 21 bodů. Vítězem se stal tým s nejvyšším počtem bodů. V případě jejich rovnosti rozhodoval vzájemný zápas a pokud i ten skončil remízou dalším kritériem byl rozdíl celkově posbíraných bodů. Bojovat na kurtu o každý bod se nakonec vyplatilo celkově druhému páru Kristýně Gütnerové s Milane Šafrem, kterým k tomuto umístění pomohl právě již zmiňovaný celkový rozdíl bodů. Na turnaji tento rok jasně dominovali Eliška Tietzová s Adamem Štrauchem, kteří si zaslouženě si odnesli pohár pro vítěze. Turnaj proběhl v neuvěřitelně přátelské atmosféře a všichni si skvěle zahráli. Všechny týmy se už těší na další pokračování.

Pořadatelé turnajů smekají klobouk před výkony a výdrží hráčů a přejí jim pro příští rok chladnější počasí.

Děkujeme za účast a přejeme všem krásné léto!