Mupácký seznamovák – krásný program i atmosféra

28. 11. 2022 Autor: Milan Šafr Tři nádherné sluncem zalité dny naplněné atraktivním programem, který tvořily seznamovací sportovně kognitivní hry, nízké i vysoké lanové překážky v okolí penzionu, výlety na koloběžce či pěšky a nečekaně zábavné večery. To byl letošní seznamovací kurz.

Výlety zavedly MUPáky do srdce Jizerských hor (Nová Louka, vodní nádrže Josefův Důl a Bedřichov, rozhledna Královka). Samozřejmou součástí programu byly dlouhééé společné večery na chalupě, které okořenily deskové hry, MUP kvíz, Beer pong anebo třeba lekce zumby. Toho všeho si plnými doušky užívala více než 60členná skupina MUPáků, které v tomto roce poprvé doplnila také skupinka studentů, kteří přijeli do Prahy v rámci programu Erasmus. Bylo úžasné zpovzdálí sledovat jejich integraci mezi české studenty i to, jak se o ně někteří čeští studenti postarali a pomohli jim s rychlejší adaptací v místě i ve skupině.

Studenti měli možnost neformálně poznat studenty z jiných oborů i zemí a vytvořit přátelství, které je může provázet celé studium a dost možná i celý život.

Organizátoři vytvořili MUPákům bezvadný program, servis, a hlavně objednali slunečné počasí. Parta studentů byla letos opravdu skvělá. Účastníci si častokrát v průběhu aktivit říkali o přídavek a vybízeli instruktory k dalším soutěžím. Že by se v rámci zájmu mládeže o pohyb blýskalo na lepší časy? Bylo by to parádní, nicméně tento dojem není podložený opakovanou zkušeností, tak zbývá věřit, že to tak skutečně bude.

Seznamovák 2022: skvělé počasí, úžasní účastníci, skvělá organizace, dávám 10 z 10.