MUPáci v běhu: Kbelská 10

8. 3. 2024 Autor: Milan Šafr Na třetí běžecké akci v rámci MUPácké běžecké mini tour v tomto akademické roce se objevilo 11 běžců v barvách Metropolitní univerzity Praha. Závod Kbelská 10, který je zároveň akademickým mistrovstvím ČR v silničním běhu na 10 km, se letos dočkal desátého ročníku.

Letošní jubilejní Kbelská 10 přilákala skoro patnáct stovek běžců. Neztratilo se mezi nimi ani jedenáct borců z Metropolitní univerzity Praha. Nejrychleji z nich desetikilometrovou trať zvládl absolvent, tradiční účastník, chcete-li motor MUPáckých běžeckých akcí, Ondřej Richter. Jeho čas 37,38 je opravdu špičkový.

Neztratili se ani další běžci našeho „A“ týmu, který si ve složení Marek Jerie, Ondřej Richter, Max Bayer a Filip Galič doběhl pro skvělé 3. místo mezi týmy. A že konkurence letos byla opravdu vysoká, vlastně zvyšuje se každý rok. K tomuto skvělému výsledku a prezentaci univerzity gratulujeme!

Obdiv si však zaslouží i všichni zbývající běžci. Každý z nich jistě na trati bojoval ze všech sil a konečný čas v cíli vycházel z jejich momentálního kondičního běžeckého maxima. Důležitý pro všechny běžce je především pocit uvolnění a radosti po doběhu doplněný případnou motivací pro další práci a zlepšování svého maxima. Hlavním cílem Metropolitní univerzity Praha v MUPácké minitour však není vítězit, ale přivést co nejvíce svých studentů k pohybu, v tomto případě k běhání. Pravidelná pohybová aktivita je pro tělo, kromě neoddiskutovatelných zdravotních benefitů, zároveň skvělým mentálním odpočinkem od každodenních studijních i ostatních povinností.

Po úspěšné Kbelské 10 již netrpělivě vyhlížíme další běžeckou akci. Ta se uskuteční v neděli 19. května v rámci závodu Hostivice Run, kde si zájemci budou moci vybírat z tratí na 5, 10 nebo 21 km. Aktivní studenti do 26 let mají účast a MUPácké triko zdarma. Registrace je již aktivní. Těšíme se na pravidelné účastníky ale i na další nováčky!