MUPáci na sněhu

6. 4. 2022 Autor: Milan Šafr Po dvouleté nucené pauze vyrazila na konci března skupina dvaceti MUPáků „oprášit“ svoji lyžařskou výbavu do rakouských Dolomit, do oblasti lákající milovníky zimních radovánek na 310 kilometrů skvěle připravených sjezdovek a stabilní slunečné počasí.

Z penzionu v malebném Lavantu vyjížděla skupina od pondělí do pátku objevovat krásy místních lyžařských středisek a užívat si výhledů na okolní zasněžené Dolomity. Počasí tentokrát vyšlo na jedničku (pět jasných dnů), a tak o volbě střediska rozhodovala pouze jeho kvalita společně s nadmořskou výškou. V nižších polohách už byl po obědě sníh rozbředlý. Ze šesti možných středisek, které nabízel rozšířený skipas, si MUPáci zalyžovali ve třech nejatraktivnějších. Po pondělním rozlyžování na jižně situovaných sjezdovkách v Silianu, nacházející se v blízkosti italských hranic, následovaly dvakrát cesty na Mölltalský ledovec (středisko s celoročním provozem) a do moderní arény Matrei-Kals.

Večery již tradičně vyplňovaly společenské hry a skupinová komunikace, která v této bezproblémové skupině studentů opravdu nevázla.

Týden v Rakousku utekl jako voda místních ledovcových řek a MUPáci už opět seděli na zpáteční cestě, nabití pozitivní energií a novými zážitky. Dolomity tentokráte nabídly studentům parádní lyžování za skvělého počasí na lidu prázdných sjezdovkách.

Nenechte si ujít příští MUPácký lyžák! O tom, zda se vydáme opět do rakouských Dolomit anebo jižněji střediska v Itálii, vás budeme informovat na začátku zimního semestru 2022/23.