„Horké“ sportovní turnaje

26. 6. 2019 Autor: Milan Šafr Turnaje v malé kopané „O pohár rektora MUP“, tenisové dvouhře a beach volejbale jsou na MUP dlouhodobě tradičním vyvrcholením sportovního letního semestru. Letos se ale tato trojice musela obejít bez akce, která toho má nejvíc za sebou (10 let), totiž turnaje fotbalového.

Turnaj O pohár rektora se nekonal z důvodu kapacitního a především kvůli nepřízni počasí – zima a celodenní déšť. Další dvě akce, tenisový turnaj jednotlivců a po něm následující beachvolejbalový,si naopak na nepřízeň počasí ani účastníků stěžovat nemohli. Je pravdou že slunce s teplotou 30 stupňů ve stínu rozpálilo volejbalistům na Gutovce písek tak, že se mnohým účastníkům nezapalovala lýtka, ale chodidla.

Tenisový turnaj se konal na kurtech v Hostivaři a v akci se opět představil Petr Just, který patří k vášnivým hráčům tenisu (kvestora MUP Jana Retta bohužel nepustilo do hry zranění). Zbytek hráčů tvořili současní či minulí studenti Metropolitní univerzity Praha. Z vítězství se tentokrát radoval student oboru Mezinárodní obchod Dominik Petrlík, který ve finále porazil stále se tenisově lepšícího vedoucího SK MUP Milana Šafra :-).

Beach volejbal se uskutečnil ve sportovním centru na Gutovce za přežhaveného počasí. Výkony všech účastníků z pěti týmů byly v tomto neuvěřitelně parném dni skutečně dechberoucí. Týmy se utkaly systémem každý s každým a dle výsledků těchto zápasů si sousedé v tabulce zahráli o konečné pořadí. Poslední tým se tak mohl jít ochladit do stínu o chvilku dříve. V zápase o prvenství se po velmi vyrovnaném utkání radovala, a řekněme překvapivě, dvojice Kristýna Güttnerová a Milan Šafr, kteří zdolali pár Danielu Ďurišovou a Michala Provazníka v poměru 25:23.

Posemestrální turnaje jsou minulostí a všichni již netrpělivě vyhlížíme konec zkouškového období a letní dovolenou. Pokud nemáte ještě úplně nabitý diář a chtěli byste zažít něco nového, poznat nové kolegy studenty nebo zaměstnance MUP, vyjeďte s námi na některou z letních akcí SK MUP.

Krásné léto plné nevšedních zážitků s námi nebo bez nás přeje Sportovní klub MUP.

A zde ve fotogalerii najdete mraky fotek z obou turnajů, tak se pokochejte sportovními výkony účastníků: