Dobrodružství na vozíku. Od hranic až do Prahy

28. 11. 2016 Autor: redakce Richard Pucholt a Václav Uher. První je současným posluchačem mediálních studií Metropolitní univerzity Praha. Druhý už bakalářský diplom vlastní. Osud je oba posadil s tělesným postižením na vozík. Přesto dokazují, že i s handicapem lze žít naplno. V jejich případě mnohdy i na hraně. Dokazuje to i jejich zatím poslední akce. Rozhodli se, že vyrazí na elektrickém vozíku ze Šumavy do Prahy. Bez doprovodu, po běžných silnicích.

Odstartovali na Kvildě. Necelé tři stovky kilometrů překonali za 5 dnů. „Nejhorší chvíle? To bylo asi během opravdu děsné bouřky. To pršelo i zespodu. I přes pláštěnku jsme byli úplně promočení,“ řekl po dojezdu do Prahy Richard. Kluci nezapřeli svou alma mater. Pomocí jednoduché technologie z cesty pořídili autentické video. Na jeho krátkou verzi se můžete podívat:

Richard s Václavem tvrdí, že jejich letošní expedice určitě není poslední. Už dnes chystají další dobrodružství na příští léto. Kam kluci vyrazí, zatím pečlivě tají. Kamery však sebou vezmou určitě i tentokrát.