Čtyři slečny v Lienzských Dolomitech

10. 10. 2015 Autor: Alžběta Větrovcová Jedna z letních cest sportovně chtivých studentů vedla do rakouských Alp. Této akce Metropolitní univerzity Praha se nakonec zúčastnily pouze čtyři nadšené slečny, které se rozhodly, že ukážou horám, co v nich je.

Pětidenní pobyt v rakouském Lienzu nebyl procházka růžovou zahradou, do penzionu jsme se pokaždé vracely ve večerních hodinách, unavené a natěšené na teplou večeři. Hned první den nás čekal sjezd divoké řeky Möll. Střídaly jsme se v kajaku, na raftu, a kdo byl odvážný, mohl vyzkoušet i paddleboard. V odpoledních hodinách následovala ferrata s obtížností C/D, což nám na rozjezd dalo celkem zabrat, nicméně výhled na zákruty řeky a horskou krajinu v nás zanechal nádherné pocity. 

Nejsilnějším zážitkem pro nás byl celodenní výlet k jezeru Laserzsee u Karlsbaderhütte, které je ve výšce 2 300 m n.m. Vyšly jsme hned po snídani a šlapaly si to do kopce celé 3 hodiny, pěšina vedla lesem, přes pastviny i mezi skalami. Po dlouhém výstupu jsme vyndaly z batohu svačinu, abychom se posilnily před náročnou ferratou, po které jsme vystoupaly do výšky 2 700 m n.m. Pohled dolů při výstupu byl jen pro opravdové odvážlivce, ale výhled z vrcholu hor je nepopsatelný, jakoby celé údolí patřilo pouze vám.

Těchto pár dní v krásné panenské přírodě bylo zážitkem, který bych přála opravdu každému. Byly sice sportovně dost náročné, ale po procházce do krásného městečka Lienz zapomenete na veškerou bolest svalů, otlučených kolen a loktů. Jsme přeci sportovci z SK MUP!!