Absolvent MUP David Drahonínský je mistr světa

1. 9. 2015 Autor: redakce Paralukostřelec David Drahonínský zvítězil na Mistrovství světa v německém Donauenschingenu. V posledním srpnovém týdnu na místo dorazilo 260 sportovců ze 46 zemí světa. Svou cestu za zlatou medailí nám David popsal v následujících řádcích:

„Mistrovství se mi povedlo. V kvalifikaci, ve které se střílí 72 šípů na 50 m a střed terče má 8 cm, jsem střelil nejvíc ze všech. V následných eliminacích jsem nenalezl přemožitele. Střílí se vyřazovací pavouk a moje cesta do finále vedla přes Korejce, Fina a Itala, který skončil nakonec třetí. Čtvrtfinálový postup jsem ozdobil novým světovým rekordem, když jsem překonal svůj starý ze 143 na 144 bodů z možných 150. Ve finále jsem nastřílel 143 bodů, všechny šípy do žluté a povedlo se mi porazit Angličana o 7 bodů. Takže jsem MISTR SVĚTA 2015.“

Metropolitní univerzita Praha gratuluje k získání titulu!

David Drahonínský byl na základě jeho výkonu na tomto Mistrovství světa nominován Mezinárodním paralympijským výborem v anketě "Sportovec měsíce srpna". Podpořit svým hlasem ho můžete na stránkách www.paralympic.org.

Záznam finále MS: