K hranicím Vysněnokrajiny

22. 6. 2015 Autor: Karolína Soukupová Kapela Kryštof v současné době bezesporu patří k nejoblíbenějším domácím interpretům populární hudby. Vyhrává hudební ceny, se svými fanoušky pravidelně komunikuje na sociálních sítích a také pro ně pořádá dražby a speciální uzavřené koncerty. Měla jsem to štěstí se jedné takové akce zúčastnit.
Zpěvák a frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo
Zpěvák a frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo

„Hitrádio FM Plus, dobrý den.“ „Soukupová, dobrý den… já jsem se k vám fakt dovolala?“ Když jsem se toho prvního červnového rána probudila, dala jsem si za úkol jedinou věc: učit se na poslední zkoušku. To bych si ale nesměla zapnout mé oblíbené plzeňské rádio. V jeho vysílání právě moderátor připomínal, že stále probíhá telefonická soutěž o nejnovější (a podepsané) album hudební skupiny Kryštof. Výherce měl dokonce získat dvě vstupenky na speciální pražský koncert u příležitosti představení nového alba Srdcebeat. Stačilo jen pozorně poslouchat a dovolat se do studia během prvních tónů některého z hitů zmíněné kapely. Odložila jsem tedy studium politologie na neurčito a čekala na svoji příležitost. Mé první dva pokusy byly neúspěšné a z výhry se radovali jiní. Ale znáte to, do třetice všeho dobrého. V rádiu začala hrát Cesta a jednu z nejhranějších písní českých rádií předloňského roku prostě poznáte ve vteřině. Vážně jsem se dovolala, což znamenalo jediné: podepsané cédéčko a dvě vysněné vstupenky jsou v kapse!

Sedm hodin večer, úterý 16. června. S kamarádkou stojíme uprostřed několika stovek dalších šťastlivců, kteří vyhráli v jiných soutěžích. Za několik minut už na pódium přibíhá všemi očekávaná parta sedmi hudebníků v čele s Richardem Krajčem a otevírá koncert písní Každé ráno. Během 45 minut jsme se dočkali kompletního představení nového alba s názvem Srdcebeat, fanoušci kapely ale nepřišli ani o starší hity (Obchodník s deštěm nebo Inzerát). Vše uzavírala Cesta, které vlastně vděčím za tenhle nádherný zážitek. 

Kryštůfci, jak se pánové sami označují, jsou na podzimní turné po velkých halách perfektně připraveni a některá města už dokonce hlásí vyprodáno.

Nové písně potěší milovníky taneční hudby (titulní Srdcebeat), dokáží ale zabrnkat i na romantickou strunu (závěrečná Ty a já). Mě osobně nejvíce zaujala Vysněnokrajina, protože tam, „kde se týden rozdělí na sedm nedělí“, musí být přece krásně!