Po desáté! Tradiční „seznamovák“ se dočkal jubilejního pokračování

14. 11. 2023 Autor: Milan Šafr Již desáté pokračování, mezi studenty Metropolitní univerzity Praha stále populárnější akce, proběhl jako obvykle v Jizerských horách. Přes 50 studentů především prvních ročníků bakalářského studia zaplnilo první listopadový víkend penzion Artur, který se nachází nedaleko od Janova nad Nisou.

Třídenní akce měla za úkol seznámit studenty mimo jiné za pomoci teambuildingových her a dalšího sportovně-sociálního programu. Účastníci tak měli možnost poznat své spolužáky ze třídy, ale i napříč obory, jinak než za stolem nebo na přednáškách.

Páteční celodenní déšť venkovním aktivitám moc nenahrával, a tak se část dopoledního programu přesunula do vnitřních prostor. Odpoledne vyrazila skupinka 10 statečných na procházku v dešti okruhem se zastávkou na Prezidentské chatě. Rozehrány byly také turnaje ve stolním fotbálku a ping pongu. Účastníci byli motivováni, hrálo se nejen o čest, ale také o MUPácká trička. Sobota byla naštěstí již bez srážek a zájemci si tak mohli užít dopolední 20kilometrový výlet na koloběžkách po Jizerských horách přes Hrabětice, Josefodolskou přehradu, Novou Louku, Bedřichovskou nádrž a zpět na penzion přes Bedřichov okolo rozhledny Královka. Odpoledne čekala na studenty cesta vysokou lanovou dráhou, která byla pro někoho snadným soustem, někteří si však sáhli na dno fyzických, ale i psychických sil, hlavně při překonávaní strachu a nepříjemného pocitu z výšky. Všichni nakonec úspěšně cestu tvořenou překážkami umístěnými 5 až 20 metrů nad zemí zvládli a mohli se tak spokojeně odebrat na zaslouženou čínu s rýží, po které následoval poslední večírek.

Večery, které se u většiny protáhly až do ranních hodin, trávili studenti společně po větších či menších skupinkách a měli tak možnost důkladně poznávat své nové spolužáky. Chalupa je pro to jako stvořená. Využít se dala i sauna s vířivkou.

Pátek po snídani zakončila už jen dobrovolná procházka po okolí směrem na chatu Slovanka a přes rozhlednu Královka zpět na nedělní gulášek.

Seznamovací akce je ideální formou, jak přirozenou cestou poznat své MUPácké kolegy s přidanou hodnotou toho, že k pasivní formě mohou využít také pohybové sportovně-sociální aktivity.

Již teď se těšíme na další pokračování (další prváky), které nás na stejném místě čeká začátkem listopadu 2024.

Pokud si chcete zpříjemnit období adventu procházkou přes Karlštejn zakončenou na vánočních trzích v Berouně, pojďte 16. prosince s námi.