Náš osud není ve hvězdách, je v nás

6. 12. 2016 Autor: redakce Životní motto devatenáctileté studentky Metropolitní univerzity Praha Martiny Ptáčkové není pouhou frází. Na pohled křehká blondýnka je dvojnásobnou mistryní světa a trojnásobnou vicemistryní světa v kickboxu. Ale dřina v ringu není zdaleka vše, čemu Martina věnuje svůj čas:

„Mám spoustu aktivit. Nikdy bych nechtěla skončit tak, že bych dělala jenom sport. Učím se jazyky – angličtinu, němčinu, ruštinu. Píši motivační knihu, vystupuji na různých přednáškách. Pracuji také pro europoslance Tomáše Zdechovského,“ říká Martina v rozhovoru pro Redbull magazín.

Svět diplomacie ji oslovil tak silně, že se rozhodla na Metropolitní univerzitě Praha studovat Mezinárodní vztahy a evropská studia. A právě cesta přes ring Martině pomohla získat a zdárně spojit dvě zdánlivě neslučitelné substance: pokoru a sebevědomí: „Byla jsem jako dítě ve škole dost neprůbojná a rodiče si nikdy nepředstavovali, že se jednou do ringu postavím a budu se prát. Když ale viděli, že dělám postupné krůčky vpřed, začali mě naplno podporovat. Všichni viděli i to, že jsem vytrvalá, mám vůli a nikdy se nevzdávám,“ nebojí se tvrdé práce Martina Ptáčková.

Štáb iMUP mistryni světa navštívil v jejím domácím prostředí tělocvičny v Horních Počernicích. Tady se šampionka věnuje malým dětem, pro které je velkým vzorem a autoritou.