MUPácká běžecká mini tour 2023

2. 11. 2023 Autor: Milan Šafr Posledním závodem běžecké tour, kterou své studenty v průběhu celého roku motivuje k pohybu Metropolitní univerzita Praha, byl trailový závod Prague Park Race, který se uskutečnil v sobotu 21. 10. 2023 v Prokopském údolí. Účastníci mohli volit ze dvou tratí v délce 8 nebo 14 km, vedoucími nádherným prostředím této jedinečné přírodní lokality nacházející se na území hlavního města.

Kromě startovného, které měli studenti zdarma, nafasovali v místě startu naši běžci parádní tričko s logem Metropolitní univerzity Praha, ve kterém závod proběhli. Šest ze sedmi běžců si nakonec vybralo delší 14kilometrovou trasu, která běžce provedla opravdu celým Prokopským údolím a nabídla mu, pokud má vyhlídkové tempo, místy neuvěřitelné výhledy po zdejší úchvatné krajině. Za předpokladu, že vyjde počasí jako tento rok, dobíhají účastníci naprosto běžecky uspokojeni. Náladu jim jistě nezkazí ani závěrečný výběh do ostrého kopce nebo pomalejší (než očekávaný) čas v cíli. Tento závod je opravdovým trailovým běžeckým zážitkem a můžeme ho všem vřele doporučit.

V barvách Metropolitní univerzity Praha tento rok nejvíce vyčníval student magisterského oboru Asijská studia Gerron Stewart, který si skvělým výkonem doběhl pro úžasné 2. místo v celkovém pořadí. 14kilometrovou trasu s převýšením 300 metrů zvládl v úchvatném čase 00:56:09!, pouze s 25vteřinovou ztrátou na absolutního vítěze. Neztratil se ani absolvent Metropolitní univerzity Praha Marek Jerie, který v silné konkurenci doběhl na pěkném 33 místě.

Další možnost zaběhnout si v barvách Metropolitní univerzity Praha závod budou mít studenti až v dalším kalendářním roce o prvním březnovém víkendu v rámci silničního závodu Kbelská desítka. Přihlášení běžci se kromě sportovního zážitku mohou těšit jak na tričko s logem naší univerzity, tak na tričko od organizátora.

Více informací a přihlášení můžete najít zde: https://palestrakbelska10.cz

Takže MUPáci, trénujte a v roce 2024 na viděnou. Pamatujete na to, že neexistuje počasí, ve kterém by se nadalo běhat, ale pouze špatně oblečený (obutý) běžec!