MUP se opět hýbala s Aktivní desítkou

17. 9. 2018 Autor: Milan Šafr Běžci MUP a Oddíl bez bariér se opět setkali na akci, kterou v neděli 16. 9. 2018 pořádala městská část Praha 10 v Malešickém parku.

Běžci MUP a Oddíl bez bariér opět setkali na akci, kterou v neděli 16. 9. 2018 pořádala městská část Praha 10 v Malešickém parku.

Metropolitní univerzita Praha vyslala na trať dlouhou 5 a 10 km šest běžců. Pět kilometrů si vyzkoušeli studenti z mediálních studií Leora Gorbunova, Tomáš Mlejnek a Daniel Birgus. Nutno podotknout, že běh pojali opravdu jako tým. Vyběhli společně a velkou část tratě se drželi při sobě – tedy vskutku ideální týmová soudržnost! Kluci v závěru trochu netaktně dámě poodběhli, ale Lea to nakonec zvládla a našla cestu do cíle. Na 10kilometrové trati (2 okruhy) se představili Leona Marková, Ondra Richter a Milan Šafr. Všichni tři si se vzdáleností lehce pohráli a v tričkách s logem univerzity byli skutečnou ozdobou závodu.  Kromě toho, že si běžci vychutnali radost z pohybu za krásného počasí, přispěli svou účastí na podporu malé Rozárky. Startovné totiž bylo po ukončení akce poukázáno Prahou 10 právě této mladé dámě.

Součástí této akce byla také prezentace Sportovního klubu vozíčkářů. Ten mimo jiné uspořádal pro účastníky na vozíku orientační závod Tempo, který byl skutečnou prověrkou jejich orientace. Ze čtyř účastníků Oddílu bez bariér si nejlépe počínal jeho lídr Vašek Uher. Jen o trochu hůře na tom byl Artur Hubl s Richardem Pucholtem. To Jirka Němeček s mapou opravdu zápolil a po několikátém pokusu najít všechny body nakonec odjel spokojeně na zasloužené občerstvení J.

Celá akce se jednoznačně povedla, celou ji provázela příjemná a uvolněná atmosféra, ke které kromě usměvavých účastníků přispívalo také skoro slunečné počasí.