Letní sportovní turnaje MUP

19. 6. 2018 Autor: Milan Šafr Tradiční (po)semestrální sportovní turnaje, které proběhly na přelomu května a června, uzavřely pravidelné sportování na MUP v akademickém roce 2017/18.

V již zaběhlém pořadí malá kopaná „O Pohár rektora“, plážový volejbal a tenis. Tento trojboj zakončil letos poprvé mini turnaj v badmintonu. Těchto akcí se zúčastnilo téměř 60 nadšených sportovkyň a sportovců, pojďme si je tedy krátce shrnout.

O pohár rektora MUP, 30. květen 2018

Na devátém ročníku této akce se nakonec objevily „jen“ 4 přihlášené týmy, což ovšem na smyslu akce a následné kvalitě předvedené hry všech účastníků nezanechalo pražádné stopy. Týmy se utkaly osvědčeným systémem každý s každým a dle výsledné tabulky následně sehrály finále a zápas o třetí místo. Stává se zvykem, že na fotbalové akce zveme také studenty středních škol a ne jinak tomu bylo v boji o rektorův pohár. Vzhledem k termínu (závěrečné praxe a maturity) se nám do turnaje přihlásil pouze tým z Gymnázia Českolipská. V turnaji citelně chyběli tradiční účastníci – tým Petra Justa JUST DO IT a tým mediálních studií, jejichž aktéři se rozprchli do reálného pracovního života a čas na studentské sportovní radovánky se tentokrát nenašel. Následníci, které vyhlížíme, se zatím schovávají v hlubokém defenzivním bloku. Do finále se zaslouženě probojoval tým běhavých a fotbalových gymnazistů GCL.Zbylé tři týmy tvořili FK Ovál, zbraslavský soubor Luboše Janáka složený spíše z hvězd ekonomické než fotbalové sféry, Filharmonie MUP, tým Milana Šafra tvořený akademiky absolventy a „zbytek světa“ It´s Erasmus – tým Andiho Greinsbergera, který poskládal aktivní sportovce z programu Erasmus na MUP i dalších univerzit. Tento tým tvořila také jedna slečna a musím podotknout, že měla velmi přesnou přihrávku a dobrý pohyb. V pozici Pavla Medýnského (čti trenér žen ve Slavii a reprezentace ČR) bych ji 100% bral do týmu.

Z výčtu těchto vyrovnaných týmů se do finále nakonec probojoval FK Ovál, který zde nestačil na rtuťovité a běhavé gymnazisty. I přes finálovou prohru je druhé místo pro tým Luboše Janáka obrovským úspěchem a my organizátoři mu ho moc přejeme. V souboji zhrzených a zklamaných (o bronz) rozhodovaly penalty, které nakonec lépe zvládli borci z ciziny.

Pohodová akce, spousta pohybu, kvalitního fotbalu, legrace a fair play. Pořadatel nelitoval :-).

Turnaj v Plážovém Volejbale, 6. červen 2018

Po šesté se na pražské Gutovce sešli milovníci volejbalu v plážové podobě. Počasí, které v těchto končinách již od začátku května až nepochopitelně vytrvale vytváří ideální podmínky pro tuto hru (slunečno, bez deště a větru) nás nezradilo ani první červnovou středu. Šest vesměs smíšených párů, jeden složený pouze z křehkých dívek, rozpoutalo na rozpáleném písku ve Strašnicích souboj o pohár a hlavně beachvolejbalovou čest. Na každý z párů čekalo 5 utkání na 2 sety a z následného pořadí utkání o umístění. Věčně druhý vedoucí centra sportu opět vyměnil partnerku. Ale ani to mu k vysněnému vítězství nepomohlo a s bývalou studentkou mediálních studií prohráli ve finále s obhájci titulu Káťou a Stašem. Překvapením se může zdát až 3. příčka akademických reprezentantů MUP Elišky s Adamem. Zlý jazykové tvrdí, že porušili „předturnajovou“ životosprávu :-).

Perfektní výkony, žádné zranění, spousta smíchu, už teď se těším/e na další šanci dosáhnout na mupový beachvolejbalový vrchol.

Tenisový turnaj ve dvouhře, 8. červen 2018

Již čtvrtý ročník tenisového turnaje uspořádal pro MUP kdysi nadějný tenisový talent Aleš Procházka. Po tradičním losu z kšiltovky Terezy Skalické mohl Aleš a davy fanoušků (fandit dorazil dokonce i psík Nicole) sledovat, jak dokáže být los nevyzpytatelný a krutý, když čtyřčlennou skupinu utvořili, nutno podotknout jen papíroví, favorité a druhou pětičlennou začátečníci – amatéři (jména hráčů ve skupinách Vám podle nového nařízení GDPR nemůžeme sdělit). Nicméně los je los a regule soutěže byly stanoveny tak, že v každé skupině odehrají jeden set všichni proti všem a následně dva nejvýše umístění postoupí do semifinálových bojů. V semifinále se potkali životní partneři Nicole s Ondrou. Proslýchalo se, že Ondra je gentleman, ale průběh zápasu tomu neodpovídal a Ondřej postoupil do finále. Na centrkurtu se ve druhém semifinálku utkali tenisové celebrity Petr Just s Milanem Šafrem. Petr na kurtu nevypustil jediný míček a tak Milan nakonec musel svého soka doslova udolat. V boji o třetí místo se prosadil Petr Just a dostal se poprvé mezi TOP 3 hráče tohoto Grandslamu. Ve finále si Milan po tuhém boji poradil s Ondřejem, a poprvé si vyzkoušel, jak chutná vítězství v tenisovém turnaji.

Diváci se na kurtu dočkali také návratu tenisové legendy Pavla Klímy, který se, po letech strávených u stolu pingpongového a ve fitness, opět vrátil zpět na kurty, a to v plné síle.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se akce zúčastnili, a ještě víc těm, kteří se nezúčastnili (bývalí tenisté Lukáš a Ondra R.) a dovolili mi zvednout nad hlavu pohár pro vítěze. Atmosféra byla jako vždy neskutečně příjemná až elektrizující. Příští rok se budeme opět těšit.

Badminton, 11. červen 2018

Poslední z turnajů velké čtyřky se konal v Badmintonové Aréně na Skalce. Do turnaje zasáhli pravidelní účastníci semestrálních lekcí a na všech bylo vidět, jak moc se za semestr pravidelného hraní zlepšili. Konstantin se po kurtu pohyboval jako hbitá kočka, Lea našlapovala a odehrávala košíčky jako dáma a Phan využíval zkušenosti a mazanosti. Zkrátka a dobře, bylo se na co dívat, hráči si naplno užívali pohybu a předváděli pěkné výměny.

Na závěr si to ve čtyřhře, v zápase západu proti východu, rozdali Lea s Milanem proti Konstantinovi s Phanem. Šťastnější nakonec byli borci z kontinentu kolébky badmintonu, tedy východu. Abych nezapomněl, turnaj vyhrál zaslouženě Konstantin, ale vítezství v téhle partě bylo až na druhém místě, to nejhodnotnější, jak už jsem se zmiňoval výše, bylo užít si hru se skvělými parťáky!

Léto začíná a pro vás, kteří chcete být aktivní, a ještě nemáte zaplněný kalendář, přidáváme nabídku letních vícedenních akcí, které s SK MUP v létě pořádáme:

Turistika v Tatrách - přechod do Polska / 25.–29. 7. 2018
mrkněte na VIDEO z loňského pochodu po Nízkých Tatrách:
https://www.youtube.com/watch?v=d6wdCf-6zLY&t=6s

Vodácká akce na Orlici / 9.–12. 8. 2018
mrkněte na VIDEO z Otavy 2017:
https://www.youtube.com/watch?v=VQRF-dVNn5c&t=37s

Cyklo-turistika na Šumavě / 30.8.–2.9. 2018

Podrobné informace naleznete jako vždy v přihlašování na http://sport.mup.cz

A teď ještě sestřih nejlepších fotek z turnajů: