9. Prague Powerchair open ovládli Iron Cats ze Švýcarska

14. 11. 2018 Autor: Milan Šafr Metropolitní univerzita Praha byla spolupořadatelem letošního 9. ročníku Prague Powerchair Open, který se konal v Praze na Třebešíně. Mezinárodní turnaj Powerchair Hockey od roku 2010 každoročně pořádá spolek Flor-in.

Letos se soutěže zúčastnil rekordní počet zahraničních týmů. Do Prahy si přijely zahrát celky z Itálie, Švýcarska, Německa, Nizozemí a Finska. Kromě pořadatelského týmu New Cavaliers se turnaje zúčastnili také Jaguars Praha. Ve dvou českých týmech si na turnaji zahráli absolventi i současní studenti programu Škola bez bariér

Využili jsme příležitosti a formou dvou prezentací na turnaj pozvali také naše zahraniční studenty, kteří právě v tomto období na Metropolitní univerzitě Praha studují. Zahraniční studenti se tak mohli připojit k týmům svých národností a přijít je do sportovní haly Třebešín podpořit. S přípravou i průběhem turnaje pomohli také zaměstnanci Metropolitní univerzity, kteří se podíleli na vítání týmů, ubytování, organizaci sportovního programu i předávání ocenění vítězům v rámci závěrečného ceremoniálu turnaje.

Do Prahy se sjely velmi kvalitní celky, takže to měly české týmy velmi těžké. Herní systém o celkovém počtu devíti družstev byl vytvořen tak, že se všechny týmy utkaly ve vzájemných zápasech ve skupině, z které pak čtyři nejúspěšnější postoupily do semifinálových bojů. O umístění si zahrály také družstva na páté a šesté příčce. Do semifinále postoupily italští Alma Madracs, Macron Warriors, švýcarští Iron Cats a také finský tým Haukiputaan. Češi obsadily šestou a osmou pozici.

Konečné umístění týmů:

1. Iron Cats (CH)
2. Alma Madracs (I)
3. Macron Warriors (I)
4. Haukiputaan Heitto (FIN)
5. ASD Dolphins Ancona (I)
6. Jaguars Praha (CZ)
7. Mixed NRW team 2018 (D)
8. New Cavaliers Praha (CZ)
9. GP Bulls (NL)

Nejlepším střelcem se stal hráč Dominik Zenhäusern z vítězného týmu Iron Cats. Se speciální hokejkou T-stick hrál nejlépe hráč světové úrovně Dave Inhelder taktéž z Iron Cats. Nejlepším brankářem, lépe brankářkou, se stala česká účastnice Jana Stárková z týmu Jaguars Praha. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen člen finského týmu Haukiputaan Heitto Samuel Ojala. Cenu Fair-play si odnesl český hráč Jiří Táborský st. z týmu New Cavaliers.

Závěrečný ceremoniál se konal v kongresovém sálu Hotelu Pyramida, kde po slavnostním rautu bylo pro účastníky připraveno slavnostní vyhlášení výsledků. Ceny vítězům předávali dlouhodobí podporovatelé a příznivci českého Powerchair Hockey. Za spoluorganizátora turnaje, Metropolitní univerzitu Praha, ceny předávala zakladatelka univerzity paní Mgr. Anna Benešová a vedoucí zahraničního oddělení slečna Mgr. Jana Berousková.

Děkujeme všem, kteří se na přípravě turnaje podíleli a těšíme se na další ročník.