Zlatá medaile pro Metropolitní univerzitu Praha

23. 2. 2017 Autor: redakce Studentka 2. ročníku Metropolitní univerzity Praha, oboru Mediální studia, Renata Vocásková, získala na Akademickém halovém mistrovství ČR v atletice zlatou medaili v běhu na 800 m. Trať, na které už od roku 1983 drží světový rekord Jarmila Kratochvílová (1:53,28), zdolala naše studentka v čase 2:12,17.

„Svou halovou sezónu jsem odstartovala akademickým mistrovstvím ČR, které se konalo na Strahově. Představila jsem se na své oblíbené trati 800 m, kde jsem se stala akademickou mistryní pro tento rok. Byla jsem před startem docela nervózní, byl to první závod v hale, ale to k tomu patří. Nevěděla jsem, jakou taktiku zvolit, jelikož nikdo ze soupeřek neříkal, že by chtěl dobrovolně určovat tempo. Po výstřelu se toho překvapivě ujala Alena Symerská, která čtvrtkou probíhala ve velmi svižném tempu kolem 61 s. V posledním kolečku jsem zjistila, že mám ještě dost sil, převzala jsem vedení, a to jsem zvládla udržet až do samotného cíle.“

Renatě k tomuto skvělému výsledku, který zaběhla v barvách naší univerzity, gratulujeme a zároveň přejeme, aby rok 2017 pokračoval ve stejných kolejích.