Zimní sportovní turnaje

24. 1. 2017 Autor: Milan Šafr Ani v zimě nepřijdou zkrátka soutěživé typy. Sportovní klub MUP jim má neustále co nabídnout. Na sklonku roku to byl turnaj v halové kopané Mikulášská trefa, již sedmý ročník, a pak tenisový turnaj ve čtyřhře s výmluvným názvem Poslední smeč.

Na turnaji Mikulášská trefa se opět představil tým složený ze zahraničních studentů, tentokrát s názvem FC Internacionale. Již třetím rokem sestavuje pro fotbalové akce Sportovního klubu MUP svůj tým Petr Just (Just do It). Nechyběl ani na tomto vrcholu fotbalové sezóny. A co víc? Petr se zapojil do hry tentokrát i aktivně! Z našich vzájemných soubojů mohu potvrdit, že Petra nebylo na hřišti jednoduché oklamat a zbavit se jeho neúprosného stylu bránění. Absolvent Levan Bokeira přivedl po dvouleté odmlce opět tým s názvem Lavina, jehož řady „vyztužil“ ještě nedávný fotbalový internacionál Jan Rajnoch. Pětici doplnily týmy absolventů, mojí maličkostí poskládaný Futsalový orchestr a SOŠ Jarov.

Po základní části padl „Černý Petr“ na Petrův tým Just Do It. V očekávaném finále Lavina – SOŠ Jarov se po vyrovnaném souboji nakonec radoval SOŠ Jarov (2:1). Větší počet hráčů ve vítězném týmu, díky němuž mohli hráči více odpočívat, byl dle mého názoru jedním z rozhodujících faktorů jejich celkového vítězství.

Na tento halový turnaj naváže v květnu ten pod otevřeným nebem – O pohár Rektora MUP.

Poslední smeč rozehrálo na dvou kurtech pět přihlášených párů, když si proti sobě zahrály vždy jeden set. Nejméně úspěšný tým potom už jen sledoval souboje prvních čtyř. Ve finále nastoupil Jan Rett se svým synem proti Alešovi a Dominikovi. Ve vynikajícím zápase se nakonec štěstí přiklonilo k trenérovi (Aleš) a studentovi druhého ročníku (Dominik). Třetí místo vybojovali v mixu (muž žena) Milan s Nicole proti Lukášovi s Katerynou. Všude přítomný Petr Just s Terezou Skalickou pravděpodobně neunesli tlak, který na ně svojí přítomností – v roli diváka – vytvářel tenista a Petrův kamarád Petr Vaníček. Když se k tomu přidalo ještě trochu smůly a sporných míčků, vypadl tento odborníky favorizovaný pár již v předkole. Skvělé výkony a výměny, příjemná atmosféra, dobrá nálada… to byl tenisový turnaj hvězd a hvězdiček MUP. Za rok možná přivítáme další z vás?