Tým SOŠ Jarov ovládl 7. ročník turnaje „O Pohár rektora MUP“

31. 5. 2016 Autor: Milan Šafr Již po sedmé v řadě se sešly týmy fotbalistů bojovat „O Pohár Rektora MUP“. Tento tradiční květnový turnaj v malé kopané, konaný ve sportovním areálu SOŠ stavební a zahradnické na Jarově, přišel osobně zahájit rektor MUP prof. Michal Klíma a zakladatelka Sportovního klubu MUP Mgr. Jaroslava Kněnická. Fotbalisty pozdravil také náš handicapovaný student a zaměstnanec Vašek Uher, který sám pořádá podobný turnaj ve florbalu na elektrických vozících.

Každý tým změřil síly se všemi protivníky. Z výsledné tabulky si to o konečné umístění rozdaly týmy „ze sousedství“. První s druhým týmem se tedy utkal ve finále, z něhož si vítězství odneslo domácí mužstvo SOŠ Jarov 18+, které přehrálo tým zahraničních „ERASMUS“ bojovníků s názvem The Cunning Stunts 2:0.

Již potřetí v řadě nasadil do tohoto turnaje svůj tým kolega Dr. Petr Just. Tomu se tento rok podařilo sestavit opravdu silný konkurenceschopný tým,s již tradičním názvem JUST DO IT, kterému jen o vlásek utekl postup do finále. V boji o 3. místo ho nakonec doslova smetl 6:0 tým Vaška Macháně FC Texas, který jako by šetřil většinu sil na utkání o umístění. Ovšem za výkony v celém turnaji se tým JUST DO IT rozhodně stydět nemusí. Za překvapení lze považovat 5. místo obhájce loňského titulu týmu Galacticos, který však oproti minulému roku hrál ve velmi pozměněné sestavě, a to se také na hřišti naplno projevilo.

Po dlouhé době se mi podařilo sestavit tým složený pouze ze zaměstnanců a akademiků (Leo Ventura, Lukáš Zdařil, Ondřej Daniel, Jakub Šaroun, Jan Kovář a Luboš Janák) doplněný absolventem oboru MVES Markem Jeriem. Nazval jsem ho MUP – tým hvězd. A tento „hvězdný“ tým byl opravdovou ozdobou turnaje. Hráči si perfektně rozuměli, skvěle kombinovali, napadali soupeře a odebírali míče. Jediné co týmu chybělo k lepšímu výsledku v turnaji, bylo přesnější, důraznější a zároveň chytřejší zakončení. V brance pochytal svými pověstnými tygřími skoky mraky vyložených šancí silně „přemotivovaných“ soupeřů brankářský idol Jakub „K(o)uba“ Šaroun. Dav sledujících diváků to také nejednou ocenil velkolepým aplausem. Vzadu tvrdil muziku Ondřej „Řepka“ Daniel,  vepředu naopak řádil Lukáš „Ibra“ Zdařil, který se vyhýbal soupeři jako lasička (někdy bohužel i míči), převyšoval všechny hráče v  dynamice i rychlosti myšlení. Občas však za sebou zapomínal to nejdůležitější – fotbalový míč (v tomto případě dlužno dodat, že se hrálo s míči futsalovými, což byla zřejmě ta hlavní příčina).

Nejhezčím momentem celého turnaje byla ovšem akce z posledního utkání základní skupiny MUP – tým hvězd vs. Galacticos. Zbývalo několik minut do konce, na světelné tabuli svítil výsledek 1:1. V tu chvíli se na polovině hřiště zmocnil míče rtuťovitý Luboš „Klokan“ Janák, který několika „přešlapovačkami“ alá Cristiano Ronaldo obelstil dva protihráče a zároveň nezištnou přihrávkou pod sebe vybídl k zakončení nabíhajícího zabijáka Lea „Tevéze“ Venturu. Ten s takovou nabídkou neměl žádný problém a dělovkou z první vyhnal pavouky z levé šibenice zkoprnělého brankáře Galacticos.

A teď zase vážně :-). Turnaj se povedl, na hřišti  nechyběly pěkné kombinace, góly, emoce, fair play, zklamání z prohry či radost z vítězství. To vše v příjemném fotbalovém prostředí za ideálního počasí. Z organizačního pohledu vše vyšlo na jedničku. Na závěr bych rád poděkoval SOŠ Jarov za spolupráci na turnaji a svým dvěma krásným pomocnicím Terezce Skalické a Elišce Vařejkové za pomoc a podporu.

Tak krásné fotbalové léto, okořeněné Evropským fotbalovým šampionátem, a v příštím semestru opět na viděnou!