Pražský Jarov hostil 8. ročník turnaje O pohár rektora MUP

26. 5. 2017 Autor: Milan Šafr Šest týmů změřilo síly v letošním fotbalovém turnaji „O Pohár rektora MUP“, který každoročně pořádá Sportovní klub MUP v areálu v Praze na Jarově. Čtyři týmy složené studenty a zaměstnanci MUP doplnili loňští obhájci vítězství z SOŠ Jarov a nově také tým složený ze studentů centra PEC (Prague Education Center), které sídlí na stejné adrese.

S železnou pravidelností nasazuje do fotbalových turnajů svůj tým Just Do It dr. Petr Just. Ani letošní rok nebyl výjimkou. Tentokrát měl Petr potíže s konečnou nominací. Řada opor jeho týmu nebyla kvůli zdravotním komplikacím k dispozici. A to se asi nejvíc podepsalo na tom, že tento tým skončil na 6. místě, když v zápase o 5. místo podlehl – po boji – týmu PEC.

O pohár za 3. místo si to rozdaly Týmy Anonymus proti Notorům“ ze Střešovic. V tomto zápase nakonec rozhodla větší zkušenost Notoru, jehož hráči se po právu radovali z konečného 3. místa.

Ve finále se potkal tým obhájců z SOŠ Jarov s týmem Filharmonie MUP, který poskládal protřelý a všemi mastmi mazaný manažer Luboš „Ivánek“ Janák. Tomu se podařilo ulovit mimo jiné i hvězdu týmu dr. Milana Voštu. Zápas o vítězství byl vyrovnaný až do konce a o vítězství mládí nad zkušeností rozhodly nakonec detaily a skvělý výkon brankáře SOŠ Jarov. Srdce fanouška-fajnšmekra však muselo plesat. Vidět, jak se na hřišti Milan Vošta srdnatě bije o každý míč a centimetr prostoru s mladíky, kteří by mohli být jeho syny, bylo opravdovou fotbalovou lahůdkou.

Osmý ročník turnaje „O pohár rektora MUP“ každopádně nezklamal! Férová atmosféra na hřišti, pohodová v hledišti, spousta legrace a skvělých fotbalových akcí. Rád bych proto na závěr poděkoval za spolupráci Pražskému vzdělávacímu Centru a SOŠ Jarov. Věřím, že na ni navážeme v dalších společně pořádaných sportovních akcích. A také díky kolegyním Tereze s Kristýnou, studentce Katce a kolegovi Lukášovi za pomoc a podporu!