Lyžovačka v Ponte di Legno

4. 5. 2017 Autor: Milan Šafr V pořadí osmá zahraniční lyžařská akce pro studenty MUP se uskutečnila ve stejném středisku jako v roce předcházejícím. Důvod? Jednoznačně loňská zkušenost. Ubytování 50 metrů od lanovky, 100 kilometrů plně propojených sjezdovek, italské podnebí, pohodový temperament místních obyvatel, možnost využívat odhlučněnou místnost pro večerní společné sezení. Sečteno, podtrženo – italské středisko Ponte di Legno splňuje ty nejlepší předpoklady pro organizaci kvalitní lyžařské akce za rozumnou cenu.

Studenti využívali k lyžování jižní svahy v Tonale, které byly ideální především pro ranní „lyžařské probuzení“. Vzhledem k jejich poloze a teplotám, které zde tento rok panovaly, se lyžaři mezi 10–11 hodinou houfně přesouvali na protilehlé severní svahy završené ledovcem Presena, jehož jistota sněhu je tím největším lyžařským pozitivem střediska. Ledovec má široký svah s 300metrovým převýšením. Opravdovým lyžařským „orgasmem“ ovšem byla černá sjezdovka Paradiso se 700metrovým převýšením. Účastníci akce měli možnost zlepšit svůj lyžařský styl pod dohledem vždy dobře naladěné instruktory Terezy. Musím dodat, že řada z nich tuto možnost využila.

Po celodenní lyžovačce si účastníci užívali nevšední atmosféry horského městečka Ponte di Legna. Večerní procházka malebným centrem zakončená nákupy nebo ochutnávkou vína a sýrů v místních obchodech – to byl velmi častý podvečerní program naší skupiny. Kdo chtěl, mohl využít relaxaci ve skvěle vybaveném hotelovém wellnessu.

Pozdní večery patřily skupinovým a společenským hrám. Tentokrát byly doplněné o valašské tance pod vedením tanečního guru Marka.

Akci tradičně zakončila pražská lyžařská „After party“, na které se sešla většina zúčastněných, z čehož se dá usoudit, že patra se tento rok sešla skvělá.

Nesmím zapomenout zmínit, že jsme zaznamenali další (No. 10) oficiální studentské „spárování“, což mě jako organizátora prioritně sportovních akcí moc těší. Přeji našemu nejmenovanému páru, ať to vydrží co nejdéle.

Na léto již máme naplánované další akce, a tak vy, kdo ještě nemáte konkrétní plány, neseďte doma a pojeďte si s námi užít zábavy v pohybu a v partě mladých lidí. Odhoďte pohodlnost, obavy a předsudky a vyjeďte s námi!

28.(30.) 6. – 2. 7. 2017  Vysokohorská turistika Tatry hřebenovka 

13. – 16. 7. 2017  Vodácká akce  Otava 

30(31). 8. – 3. 9. 2017  Cykloturistická akce

Podrobnosti a přihlášení na www.sport.mup.cz. Dotazy na e-mailu: sport@mup.cz