Cykloturistická akce – Třeboňsko 2015

7. 10. 2015 Autor: Milan Šafr Začátkem srpna zorganizoval Sportovní klub MUP cyklistickou akci na Třeboňsku. Z útulného domku se zahradou ve Dvorech nad Lužnicí jsme každý den vyráželi na výlety do okolí Novohradských hor a Třeboňska.

Celý pobyt byl ve znamení rekordních teplot. Naše cesty z tohoto důvodu vedly hlavně po lesních cyklistických trasách, kterých je v tomto vyhlášeném cykloregionu velké množství. Stezky nás zavedly k hradům a jejich zříceninám, rybníkům i dalším významným památkám tohoto regionu (Český Krumlov, Trocnov – rodiště velkého válečníka Jana Žižky, Třeboň, Žumberk aj.). Nesměla chybět zastávka ve Staňkově „U šupinky“ na vyhlášeného candáta na grilu, v třeboňském pivovaru Regent i pivovaru Žumberk přiléhajícímu ke stejnojmenné zřícenině hradu.

Unavené svaly jsme uvolňovali ve vodě vyhlášených pískoven v nedalekých Halámkách. Unavenou mysl pak jistě zregeneroval pohled do hořících plamenů a degustace pochoutek z grilu, který byl součástí zahrady.

Čtyři dny utekly jako voda a každý z 15 účastníků si jistě odvezl řadu vzpomínek a nevšedních zážitků.

Celoročně vyjíždíme na vícedenní akce nebo jednodenní výlety v okolí Prahy. Pokud se chceš připojit, staň se členem facebookové skupiny Cykloturistika MUP.